Info

Drivkraften's podcast

Bakom varje personlig utveckling finns en drivkraft. Här får ni ta del av starka berättelser. Låt Drivkraften väcka din inre motivation! I denna podcast fokuserar vi på alla områden inom personlig utveckling, mental träning och hälsa. Avsnitten kommer främst bestå av intervjuer med personer som har ett tungt bagage, där ni får ta del av deras väg till känslomässig harmoni. Min förhoppning är att allt fler ska få upp ögonen för mental träning. Jag är helt säker på att världen skulle se bättre ut om fler vågade möta sig själva.
RSS Feed
Drivkraften's podcast
2021
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April


All Episodes
Archives
Now displaying: Page 1
Apr 13, 2021

Hej och varmt välkommen till dagens podd!

Idag möter vi Lili Öst, föreläsaren och författaren som brinner för att hjälpa människor att nå sina mål. Vi pratar om Lilis favoritämne vilket är attraktionslagen och varför det är viktigt att förstå helheten av hur våra tankar och känslor påverkar våra beteenden. År 2002 blev Lili Öst sjukskriven för utbrändhet, idag inspirerar hon andra till ett bättre mående bara genom sin energi. Med rätt verktyg kan vi alla må vårt bästa jag och samtidigt prestera på topp!

Frågor vi tar upp är bland annat:

– Varför behöver jag fokusera rätt? Hur gör jag det?

– Hur kan en fysisk plats förändra min energi och känsla till mig själv?

– Varför tålamod är viktigt när vi vill nå våra mål

– Varför vi bör bojkotta jantelagen

– Hur vår kommunikation påverkar våra känslor

– Hur våra känslor påverkar vår energi och därmed resultat

Mar 30, 2021

Varmt välkomna!

Idag möter vi Nina Jansdotter, nätverksproffset som ska hjälpa dig att nå ut bättre med ditt varumärke på sociala medier. Nina drivs av att skapa stora nätverk och inspirera människor. I dagens avsnitt delar hon med sig av sina tips och berättar mer om hennes bakgrund till där hon står idag. Hur kom det sig att hon ville jobba med sociala medier? Nina var en av de första som började använda sociala medier på ett framgångsrikt sätt. Vi pratar om vikten att vara genuint intresserad av sin omgivning och sina följare. 

Vi går igenom frågor som nedan:

- Hur kan vi sociala medier göra att vi känner oss mindre ensamma?

- Hur skapar man bra nätverk?

- Varför är det en bra tid att få sitt företag att växa online?

- Vad kan vara bra att tänka på för att gå igång diskussioner? 

Mar 17, 2021

Hej och varmt välkomna!

Idag möter vi djurkommunikatören Ami Sundeman. I flera år arbetade hon för djurens rätt och drev viktiga frågor. Vid en tidpunkt i Amis liv insåg hon sin gåva att kunna prata med djur telepatiskt. Ami gjorde en resa i sitt inre och delar nu med sig av viktiga tankar som djuren gett henne när hon intervjuade olika individer till boken: Livet enligt djuren.

Med djurkommunikation kan vi underlätta kommunikationen mellan människa och djur. Genom att tillåta djuren att vägleda oss kan vi må bättre och förstå mer av livet. Djuren sitter på en så djup kunskap, men som djuren själv säger: ni kan inte se ner på oss samtidigt om ni vill förstå oss. Genom att utveckla och använda oss mer av den ordlösa kommunikationen kan vi nå nya höjder i vår personliga utveckling.

Frågor vi pratar kring:
 • Vad är kosmos och vad är djurens syfte med att vara här hos oss?
 • Vad kan vi lära av djuren?
 • Hur kan vi förstå djuren mer?
 • Hur kan man utveckla denna mediala förmåga?
 • Är alla mediala? Är det egentligen naturligt att prata med djur?
 • Vem är hästen Trolle som Ami intervjuade i sin bok? Vad har han att säga?
Mar 2, 2021

Hej alla fina!
Välkomna till ett nytt avsnitt. Idag pratar vi om näringslära, riktat till personer med ätstörningar. När vi förstår varför vi äter, hur mycket vi kan äta och varför svält får motsatt effekt än den vi vill, blir det lättare att äta och gå emot ångesten i en ätstörning. Jag har med mig Lena Källström som är kostrådgivare.

Vi pratar bland annat om:

 • Varför behöver vi både fett, kolhydrater, protein?
 • Vilken funktion har näringsämnen?
 • Varför trivs vi mer med våra kroppar idag än tidigare?
 • Hur påverkar kosten måendet?
Feb 15, 2021

Hej alla härliga #drivkrafter!
Varmt välkomna till ett nytt energifyllt avsnitt med hundföraren Fredrik Neiman. I dagens avsnitt pratar vi såklart om hundar. Fredrik delar med sig av hans drivkraft bakom hundlivet han lever tillsammans med sin familj. För vem passar denna livsstil och vad kan vara bra att tänka på om man vill börja köra hundspann?

Fredrik visste redan tidigt i sitt liv att hundar var det han ville hålla på med. Att ha ett eget hundspann kräver en hel del arbete, men idag finns det många platser som ger en chansen att prova på. Tänk känslan att åka med på släden efter hundarna som tar dig med på en fartfylld färd genom vildmarkens själ och vinternaturens skönhet. I Norrland finns massor med hundspann och du kan ge dig ut på en dagstur som passagerare – eller våga dig på en vecka i spåret och styr dina egna hundar.

I dagens avsnitt berättar Fredrik mer om hur han tänker när de föder upp nya hundar, vad man bör tänka på under tävling i långdistans och vad det innebär att ha ett eget hundspann.

Jan 28, 2021

Hej alla #drivkrafter!

Varmt välkomna till ett härligt samtal med Författaren och Coachen Mia Törnblom där vi självklart pratar om självkänsla. De flesta känner idag till Mia Törnblom som länge varit en positiv kraft inom personlig utveckling, efter Mias böcker blev människor mer intresserade av att fördjupa sig i sin egen självkänsla. I dagens avsnitt delar Mia med sig av tankar kring där hon befinner sig idag, hon berättar kort om resan som tagit henne henne dit. Mia delar sina tankar om hur viktigt det är att vara stark i motgång, då det är betydligt lättare att vara stark i medgång. I Mias förflutna har det funnits både missbruk och självmord, men hon vände den negativa spiralen och hjälper idag företag och privatpersoner att stärka sitt inre ledarskap för att kunna prestera och må bättre. Jag uppskattar Mia för hennes ödmjukhet, hon berättar idag om hennes syn på framgång. Som hon själv beskriver så bra: “Det är ingen rättighet att nå framgång!”

Idag tar vi upp frågor som bland annat:

 • Varför är det viktigt att arbeta med sin självkänsla?
 • Hur har Mia tacklat den tid vi lever i? 
 • Hur ser Mia på sitt eget kändisskap? Vad är viktigt att tänka på när de flesta vet vem man är?
 • Vikten att förstå sin sårbarhet
 • Att våga vara öppen men samtidigt ha integritet och veta sina gränser
 • Vikten av att älska sin egen kropp och inte ta livet på  för stort allvar
Jan 19, 2021

Varmt välkommen!


I dagens avsnitt möter vi författaren och terapeuten Helena (Lena) Källström. Hon har skrivit tre böcker om relationer och kärlek och är med mig här idag för att prata om varför vi anser att det är viktigt att vara modig. När vi hoppar kan vi antingen falla eller flyga, om du aldrig hoppar får du inte reda på vilka vingar du kan få möjligheten att använda dig av. Vi delar idag med oss av när vi fått fördelar i att vara modiga och hur mycket vår livsglädje är kopplat till vårt mod. Det är aldrig farligt att misslyckas, huvudsaken är att du har vågat!

Vi har alla rädslor, skillnaden är att en del av oss låter dem inte styra oss - längre. För att utvecklas behöver vi använda vårt mod, det är också en färskvara och det är viktigt att inte jämföra sin egen utveckling med andras. Du behöver bara vara modig för dig själv, inget du ska behöva bevisa för någon annan. Idag pratar vi om att göra saker för vår egen skull och varför och i vilka situationer vi väljer att utmana oss i livet.

Idag pratar vi bland annat om:

 • Vad är mod? Varför är det viktigt?
 • Varför njuter jag och Lena mer av livet när vi väljer att vara modiga?
 • Vikten av att gå emot andras tyckande
 • Vad innebär det att vara naiv och hur upptäcker du om ditt mod är positivt?
 • Skillnaden på sunda vs osunda kickar i livet
 • I vilka situationer i livet kan det vara klokt att inte hoppa, beroende vem man är som person?
 • Fördelarna med att praktisera ditt mod i intima relationer och arbetssammanhang

  Hör av er om ni har frågor eller funderingar som ni vill att vi tar upp. Härlig lyssning och kom ihåg att du kan aldrig dansa för mycket om dagarna!

 

Jan 10, 2021

Varmt välkommen! Har du också funderat på vad det är för läkande kraft som alla pratar om i andliga sammanhang? Låt oss göra det så tydligt vi kan. Idag har jag till ämnet därför bjudit in Lina Lanestrand, en sprudlande och fantastisk kvinna som utbildar människor inom energimedicin. Hon delar i avsnittet med sig om när hennes resa började, då hon även lyckades behandla sin son fri från pälsallergi. När de insåg att sonen var sjuk fick de adoptera bort deras dåvarande hund, idag har de två hundar och en häst. Häftigt, eller hur? Lina har gått från höga positioner inom Näringslivet till att idag helt arbeta som föreläsare och coach inom områden som rör vår hälsa och personliga utveckling, idag får vi veta mer om vad hon gör i sitt arbete och vilken drivkraft hon har.

Idag pratar vi bland annat om:

 • Vad frekvensvågor är som man använder i vissa behandlingsformer, och även energimedicin.
 • Vad för olika blockeringar vi människor kan ha, när vi inte ännu klivit in i vår kraft.

Hör av er om ni har frågor eller funderingar som ni vill att vi tar upp. Härlig lyssning!

Dec 12, 2020

 "Under hela min skolgång kämpade jag med att folk inte skulle låsa in mig. Jag ville behålla min frihet!"

Hej alla drivkrafter!
Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av #Drivkraften. Idag möter vi Kickass-Coachen Philip Diab, känd från programmet Lyxfällan i TV3. Dagens ämne är intuition. 

Frågeställningar vi går igenom:

 • Varför är det bra att lyssna på sin intuition? 
 • Måste man agera direkt på intuition när man vet att något är rätt? Varför kan det vara bra att stanna kvar kvar på ett ställe eller i en relation trots att vi vet att vi borde gå?
 • Hur kan det komma sig att vi gärna kontrollerar livet när vi inte lyssnar inåt?
 • Vad kan det vara för olika faktorer som gör att vi slutar lyssna på vår intuition under uppväxten?
 • På vilket sätt har Philip använt sig av sin intuition, både i arbetslivet och privat? 
 • Hur kan man lita på sin intuition?
 • Vad innebär det för oss att vara sann?

Om du uppskattar mitt arbete med podden vore jag tacksam om du ville stötta den genom att skicka ett valfritt bidrag till swish-nummer: 0708476682

Dec 4, 2020

Hej alla härliga!
Välkomna till ett nytt avsnitt där jag Malin Rosén samtalar med Rikard Karlsson om vikten att möta sig själv och därmed tystnaden. Rikard Karlsson har under årens lopp alltmer kommit att fascineras av de oändliga möjligheter som finns i varje interaktion när människor möts. I sitt arbete som Kirurg har Rikard insett hur mötet med människor påverkar det förtroende hans patienter känner för honom och hans arbete. Nu har han skrivit en bok om närvaron och varför han anser att vi behöver bli bättre på att ta medvetna val för att på så sätt bli den bästa möjliga versionen av oss själva.

 

”Jag är väldigt förtjust i tystnaden men om man bryter tystnaden får snart blir det inga ord”.

– Rikard Karlsson

 

Om du uppskattar mitt arbete med podden vore jag tacksam om du ville stötta den genom att skicka ett valfritt bidrag till swish-nummer: 0708476682 /Malin 

Nov 27, 2020

Hej alla härliga!
Välkomna till ett nytt avsnitt där jag Malin samtalar med Susanne Fagerberg om hur våra liv blivit efter vi gjort slut med kontrollbehoven.

Ämnen vi pratar om är bland annat:

 • Energi, varför är det så viktigt att bli medveten om sin egen? Hur är man sann i sin egen energi?
 • Varför vi valt att utföra våra rutiner i ett lugnare tempo för att inte trigga gamla beteenden
 • Hur viktigt det är att omge sig i rätt miljö som stimulerar din nya självkänsla
 • Tror vi aldrig att det går att komma tillbaka och tävla igen inom t ex en viss sport?
Oct 21, 2020

Hej alla härliga!
Välkomna till ett nytt avsnitt där jag Malin samtalar med Susanne Fagerberg om skuld och skam.

Ämnen vi pratar om:
- Sorg, varför jag inte kan tänka mig ur tillståndet?

- Varför bearbetar vi med högkänslighet och ätstörningar inputs och händelser djupare än andra och vad innebär det? 

- Hur vi som högkänsliga växer upp med en analytiker inom oss som redan känner oss till saker, där missförstånd lätt skapats när vi t ex redan känner om vi gjort något "fel" 

- Hur lätt det är att bli "fel" istället för att ha "gjort felaktiga beslut" 

- Varför vi tycker att allt egentligen "bara" handlar om att tillåta sig att känna allt, förstå det och sedan bli fri 

- Hur viktigt det är att vara sann mot sig själv när du redan varit på botten en gång i ditt liv 

- Vad är skillnaden på det vi tror är intregritet och vad som egentligen är skam? Susanne ger exempel ur egna erfarenheter

- Vad som händer när du tar av dig sociala masker och titlar, vilken självutveckling som kan uppstå när allt inte alltid går framåt i livet 

Oct 9, 2020

Hej alla fina och varmt välkomna till ett nytt avsnitt!

Idag möter vi Rebecca Nordström, en kär vän till mig som för några år sedan också tillfrisknat från ätstörningar. Vi pratar idag om hur livet är efter denna tid för oss, vilka tankar och beteenden vi fått jobba lite extra med, varför djur blivit så viktigt för båda, hur viktigt det är med en tillåtande attityd mot sig själv även om man vill vara den bästa versionen av sig själv och alltid ”tänka rätt”. Vikten av att ha lata dagar och att inte göra så stor grej av dåliga tankar men vara noga med att arbeta förebyggande så bakslag inte kommer. Vi pratar om hur känslor kan sätta sig i kroppen och att allt egentligen handlar om att förstå sig själv bättre, vad vi själva behöver så vi kan skapa ett liv som vi mår bra av och inte efter vad andra tycker vi ska eller ”borde” göra.

Rebecca delar även med sig i avsnittet kring en obehaglig händelse som inträffade i våras och som gjorde att det blev extra viktigt för henne att vara mån om sitt inre arbete.

Sep 16, 2020

Välkomna!

I dagens avsnitt möter vi hundpsykologen Frida Taipale, uppfödaren som driver DeVeritas Rottweiler. Frida brinner för avel och har hittills haft runt 12 stycken Rottweilers. Hon har en syn på hundar och avel som jag älskar att lyfta. Samtidigt beskriver Frida hur hon för några år sedan grät på väg hem från sin första valpkurs, hör om hennes fantastiska resa och kloka tankar om hunderiet.

Fridas första hund var hennes älskade Boxer som tyvärr dock var sjuk större tiden av sin tid. Frida har även hunnit med att driva ett hunddagis och det var på dagiset som hennes första kärleksmöte med denna underbara ras som hon beskriver likt "match in heaven" ägde rum. Frida beskriver anledningen till varför hon älskar just rottisar, deras svårflirtade personlighet och inre djup.

Hundägarskapet berör de flesta av oss hundägare och ämnet väcker ofta debatt. Det finns idag ett överflöd av hundkurser, träningsprogram, verktyg och metoder för hur du ska lyckas med din hund. Men lyckas med vadå, relationen eller att få den att lyda? Idag tar vi ett djup in i dessa tankar. Frida har en lång erfarenhet av att även hon ha utbildat sig själv men även andra inom ämnet men återkommer till det hon idag lever så starkt efter - det naturliga och att fokusera på samarbetet mellan dig och din hund, att titta mer på vad din egen känsla och dina egna beteenden skapar hos din hund än att bara fokusera utanför dig själv och hitta mentala lösningar på känslomässiga bekymmer hos din hund, det kan bli bra tokigt då.

Frågeställningar vi lyfter idag är bland annat dessa:
- Hur får jag en lydig OCH lycklig hund?
- Finns det ens svårparade tikar eller handlar det egentligen om att ren våldtäkt? Frida berättar om hur vi behöver lyssna på våra tikar, de vet ofta något om sin hälsa som inte vi vet och där ska vi inte underskatta hundens naturliga insikt och intelligens. Vi pratar även om vad det kan skapa för problem för valparna och deras kommande gener om förutsättningarna med en god relation till deras mamma inte finns från början, detta är så viktigt att lyfta.
- Fridas tankar kring hierarki, finns det ens bland hundar?
- Vikten av att bygga en god självkänsla hos din hund istället för att tvinga den till lydnad, vilket är bäst? Att din hund känner sig tvungen att lyda dig eller faktiskt väljer det själv? Vad tror vi skapar en lyckligare och hälsosammare hund?
- Vikten av att som hundägare vara tydlig och konsekvent istället för hård och aggressiv själv

"Rottisar är så autentiska så det blir lätt om man är villig att lyssna"

Frida berättar om hur hon tycker ordet "ledarskap" är ganska söndertrasat idag, hon menar på att samspelet med hunden är som med vilken relation med en annan varelse som helst. Vi skrattar lite i avsnittet kring alla dessa Rottweilerproffs som verkar finnas bakom varje hörn, hur vi alla som haft vår första rottis fått höra (säkert i all välmening dock) uttjatade fraser i stil med: ”Det där måste du ta ur den och sådär kan den inte bete sig, nu måste du minsann visa vem som bestämmer annars kommer den att hugga dig i strupen när den fyller ett år". Frida pratar om vikten av att våga bryta normen och ifrågasätta kulturen man kastas in i när man köper hund, främst med fokus på Rottweilern.

"Hundar behandlar andra som de själva blir behandlade"

"Det spelar ingen roll vad du under den där halvtimmen på appellplan lär dig om relationen hemma är kass"

Häng med på ett passionerat ämne om våra älskade rottisar! 

Aug 31, 2020

Hej alla drivkrafter!
I dagens avsnitt möter vi Jimmy Engström, en fantastiska medmänniska som har gjort en stark resa med sig själv. Han jobbar idag som beroendebehandlare och i oktober har han varit fri från droger och destruktiva beteenden i 20 år – wow på den!

Vi pratar idag om sex och sårbarhet. Vi lyfter på känsliga frågor kring något som bör vara så naturligt och avslappnat som möjligt – sexet, mötet mellan två människor. Sex är ett ämne också kan väcka mycket rädslor och skam hos människor och idag delar vi med oss ur ett manligt och kvinnligt perspektiv hur det varit för oss. Vad händer när vi går bakom alla lager, sociala normer och tankar kring hur sex bör vara? Vad händer när jag möter och även vågar berätta för min partner om mina tidigare känslor kring sex? Varför bidrar en öppen kommunikation kring sexet till en bättre självkänsla? Vad är det för skillnad på sex och intimitet?

Det läggs fortfarande mycket fokus kring hur vi ser ut, hur vi ligger, hur många vi har legat med, när i en relation man bör ha sex, när man inte bör ha sex, hur snabbt man kommer och hur man kommer… ja, listan kan göras lång. Men vad händer när vi lägger bort det ytliga och möts i den totala kärleken som närvaron kan bjuda in till när vi vågar vara fullt närvarande i våra kroppar? Det finns mycket press kring sex för både kvinnor och män men intimitet behöver INTE leda till sex, utan det störa är mötet, inte slutresultat. Det går att njuta på ett helt annat sätt av både livet och sexet när jag vågar öppna mig inför vad som händer i närvaron.

Varmt välkomna till detta magiska samtal, vi hoppas att ni kommer gilla det!

Aug 9, 2020

Hej alla #drivkrafter! Välkomna till ett nytt poddavsnitt!

I dagens avsnitt pratar vi om separation och sårbarhet. Vad innebär det egentligen att läka inre sår och vara sårbar? Hur ser vi på separation och vad har vi för erfarenhet av det? Vad har Malin gjort för modigt i veckan? Susanne delar även med sig av när hon hamnade i en lång period av sorg i sitt liv, hon berättar även om hur hennes tidigare depression gav henne den största gåvan och lärdomen i hennes liv. Vi pratar självkänsla på djupet, hur känslorna spelar så stor roll och vikten av att stå upp för dem för att bygga självrespekt.

Idag pratar vi bland annat om:

 • Vad har Malin & Susanne lärt sig av tidigare relationer?
 • Hur är det att möta sin grundrädsla och verkligen arbeta igenom den?
 • Hur ser vi på intima relationer och högkänslighet?
Jul 26, 2020

Hej alla #drivkrafter! Välkomna till ett nytt poddavsnitt!

I dagens avsnitt lyfter vi vikten av att lyssna på sin intuition som högkänslig och varför vi tror att vi med högkänsliga drag i vår personlighet ofta har en bra intuition och fördelarna kring det. Känner vi högkänsliga saker annorlunda än andra människor? Har alla människor en intuition? Ja på bägge frågorna, men ibland känner personer intuitionen starkare som är lagda åt ett visst håll, därför är det viktigt att vi också följer den för att inte känna oss oärliga mot oss själva. Ju mer du känner, desto mer behöver du ta ansvar för. Att följa sin intuition är att ta ansvar. Ofta har högkänsliga personer ett rikt inre och därför kan intuitionen vara till stor fördel om du väljer att lyssna och agera på den.

Idag pratar vi bland annat om:

 • Vad är intuition?
 • Vad är en livsväg?
 • Är det skillnad på andliga guider och intuition?
 • Hur skiljer jag mina vanliga tankar från min intuition?
 • Vad kan ligga i vägen som blockeringar som hindrar en att höra intuitionen tydligt?
 • Hur kan intuitionen ta sig i uttryck?
 • Hur märker vi skillnad på vad som är rädslor och intuition, vad har intuitionen spelat för viktig roll i våra egna liv?
 
Jul 21, 2020

Hej alla #drivkrafter! Idag möter vi Malin Henriksson Pratt som driver ICT-Instant Change Therapy och har över 20 års erfarenhet av att arbeta med förändringsprocesser. Just nu utbildar hon andra terapeuter och området vi fördjupar oss i idag är narcissism. Malin tycker det är viktigt att lyfta medberoende-aspekten när vi pratar om narcissism och varför vissa personer "råkar" dras till narcissister. Lösningen finns sällan i den andra personens beteenden, hur mycket du än läser på. Lösningen finns inom dig. Malin pratar om skillnaderna mellan att vara empatisk och att vara medberoende. Empater känner med andra och förstår men sätter sig själva först och fyller på sin egen energi först, personer som är medberoende sätter alltid sig själva i andra hand och känner att de måste finnas till för andra. Narcissisten kräver av dig och du som medberoende vill känna dig behövd på grund av dina oläkta inre sår, inte svårt att förstår hur detta kan vara början på en destruktiv relation. 

Malin pratar idag om vad som gör att narcissister och personer som är medberoende dras till varandra. Vilka varningssignaler finns för att uppmärksamma detta? Vad kan man göra själv för att undvika att bli sårad eller lurad, om det så gäller i en privat relation eller i arbetsrelaterade sammanhang?

 • Gör du allt för alla andra, men känner dig ensam inuti?
 • Dras du till destruktiva relationer gång på gång? Vill du fri och finna riktig vänskap och kärlek?
 • Känner du ofta att livet drabbar just dig? Känns det som att dåliga upplevelser upprepar sig gång på gång i livet för dig?

Då är detta ett avsnitt för dig! Välkommen!

Jul 7, 2020

Hej alla drivkrafter! Välkomna till ett nytt poddavsnitt!

I dagens avsnitt lyfter vi sommarens vanliga kroppsångest och våra tankar kring att så gott som möjligt komma bort från just det. Vi tycker det är tråkigt att så många, både kvinnor och män, påverkas av det ideal som råder idag och berättar i podden om när vi själva fick ett sunt förhållningssätt till mat och kropp.

 • Vad är kroppsfrihet för oss? Hur kom vi det?
 • Hur behöver vi leva och äta idag trots tidigare ätstörningar?
 • Hur hör självacceptans ihop med dosen näring vi får i maten?
 • Vi delar tankar kring känsloätande och att inte bli påverkad av andras energier som högkänslig
 • Vilken stress det kan skapa i kroppen av att träna på en nivå vi inte mår bra av
 • Hur viktuppgång kan komma när vi tränar för mycket
 • Att äta med respekt mot sig själv för att ha en fin relation till sig själv
 
Jun 29, 2020

Hej alla drivkrafter! Välkomna till ett nytt poddavsnitt!

I dagens avsnitt lyfter vi vikten av självrespekt. En del som är högkänsliga lider av psykisk ohälsa som vi själva delar med oss av, men så behöver inte verkligen inte vara fallet om man lär sig att uppskatta gåvan och arbeta med saker i livet som ger en bättre självrespekt. Detta delar vi våra perspektiv kring idag.

 • Vad är självrespekt för oss? Hur kom vi dit?
 • Vad kan man tänka på för detaljer för att uppskatta sig själv mer?
 • Vilka valda värderingar om livet är inte dina som du kan släppa taget om?
 • Vikten av tacksamhet
 • Att inte köra på i vardagliga banor bara för sakens skull
 • Våga testa nya saker
 • Att varje dag värdera tiden med dig själv, vilka saker gör du som fördriver tiden?
 • Varje minut räknas, varje minut har ett värde för dig och din självkänsla
Jun 27, 2020

Hej alla härliga och varmt välkomna till dagens avsnitt!

I dagens avsnitt fokuserar jag och Susanne Fagerberg vårt avsnitt om Högkänslighet på identitet.

 • Om jag vet vem jag inte är, hur finner jag mig sedan?
 • Vad har vikten av att ”hitta sig själv” med högkänslighet att göra?
 • Vikten av att förstå sig själv i sin högkänslighet, inte kräva det från andra
 • Medvetna val och att förstå sin energi
 • Om jag bearbetar intryck på ett sätt som andra, vad behöver jag varje dag tänka på då?
 • Personlig utveckling är viktigt för högkänsliga
 • Hur vet jag när jag identifierar mig med något som inte är jag?
 • Varför är vi högkänsliga ofta högpresterande?
 • Hur vet jag om jag är uppe i huvudet hela tiden?
Jun 25, 2020

Hej alla härliga lyssnare!
I dagens avsnitt fokuserar jag och Susanne Fagerberg vårt avsnitt om Högkänslighet på utbrändhet.

Hur vet jag vad som är roligt i livet? Vem är jag utan mitt gamla sätt att prestera?
Drar jag mig undan sociala sammanhang?
Är jag rädd för att aldrig kunna arbeta på samma sätt som tidigare?
Hur hittar jag mig själv i min nya livsstil?
Är det vanligt att högkänsliga personer är högpresterande? Varför tror vi det är så?
Vilka känslor flyr vi ofta ifrån?

Varmt välkomna!

Jun 21, 2020

I dagens avsnitt pratar jag Malin med Susanne Fagerberg som är en mycket duktig terapeut men också fantastisk medmänniska och nära vän samt kollega. Vi har båda erfarenhet av att lidit av ätstörningar, det vi idag vill dela med oss av är hur vår högkänslighet varit en stor bidragande orsak till våra tidigare tillstånd i oss själva. Vi pratar om vikten av att bli bemött i sin högkänslighet, vad för konsekvenser det annars kan bli med dålig självkänsla och en ständig flykt i från sig själv.

Vi samtalar idag om vilka nya perspektiv och nivåer av djup som våra liv fått, tack vare tillfrisknandet i att hämta hem och äga sin högkänslighet. Tack vare den kontakt du kan uppleva med dig själv när du väljer närvaro och ärlighet går det att bli frisk från ätstörningar. Det är ett gediget år som tar år men är värt varenda känsla, för det är just det som det handlar om – att våga lyfta sina känslor, alltifrån att prata och känna dem tillsammans med någon som du har förtroende för.

Varmt välkomna, vi ser så mycket fram emot att få göra dessa 10 avsnitt med just er! Dessa 10 avsnitt om högkänslighet kommer att ligga under Drivkraften så genom att fortsätta följa och stötta denna podcast bidrar ni till ett bättre samhälle – det samhälle de flesta av oss vill leva i där vi har friheten att vara oss själva,
ett samhälle där vi accepterar våra olikheter och där det får bli en styrka att lyfta sina känslor.

Tack för Er!

För frågor som ni vill att vi tar upp, mejla oss gärna på malin@mindrecap.se

Om du känner igen dig i avsnittet och önskar att få bukt och förståelse för din högkänslighet eller ätstörningar – tveka inte för att höra av dig!

Jun 12, 2020

Hej alla härliga drivkrafter och välkomna till dagens avsnitt!

Idag möter vi Ania Munay som är praktiserande Shamansk Prästinna, utbildad i  Familjeterapi, KBT. Hon har över trettio års erfarenhet att hålla utbildningar i personligt och andligt växande, olika healingformer, mindfulness & inre ledarskap. Ania är entreprenören som inspirerat många att skapa sin dröm. 

Idag pratar vi om vikten att drivas av sitt hjärta och vad vi ofta behöver rensa och förstå inom oss innan vi kan börja gå vår unika väg. I podden lyfter vi frågor som: Hur är man shaman? Är deras kurser för alla? Hur för vi samman det vi upplever i andligheten/vårt högre jag med vardagslivet?

Vi är överens om att den riktiga personliga utvecklingen kommer när du kan få in det du på kurser lär dig - i vardagen. När du lever utefter det du lär dig blir det lättare för dig att nå harmoni med dig själv istället för att drivas av något utanför det som är du. "Walk your talk" som Ania säger! Allt handlar om resan du gör med dig själv, inte hur många diplom du fått.

"Allt är energi, mitt ansvar är hur jag förhåller mig till andras energi" - Ania Munay

Jag rekommenderar er alla att beställa hem Anias bok. Läs nedan:

”D
en röda jorden är en självbiografisk roman som tar dig som läsare med på en svindlande resan ut i världen. Det är samtidigt en resa in i det allra innersta. I boken vävs Ania Munays personliga längtan efter- och kamp för kärlek och barn, ihop med hennes växande in i en andlig verklighet via klardrömmar och ut-ur-kroppen upplevelser. En stark berättelse med passionerade kärleksmöten, vardagskamp, svek, starka andliga initieringar, magiska möten och insikter som kan inspirera dig till transformation i ditt eget liv”.

May 4, 2020

Varmt välkomna! I dagens avsnitt möter vi härliga Alice Bergholts, 16-åringen som redan gjort ett gediget arbete med sig själv och idag är gäst för att prata om hennes reflektioner och vinster kring en bra självkänsla. Vilka vinster finns det att så tidigt som möjligt bejaka sin inre trygghet? Vilka kan utmaningarna vara? Är självkänsla för alla? Vad är egentligen självkänsla?

Självkänsla är för alla och finns inom livets alla områden. Alice beskriver det som att ”komma ut på andra sidan, där man blir lycklig på riktigt”. Alice är modig som redan utforskat och stärkt sidor hos sig själv för att utvecklas framåt och må bättre, nu och i framtiden. Hon beskriver anledningen till att hon, utan någon psykisk ohälsa eller liknande, kände att det var dags att ta sig en titt inåt för att skapa en annan och högre förståelse inför både sig själv, andra, skolan och livet i övrigt. Idag ser jag hennes om en förebild för andra ungdomar. Alice är en mycket klok och insiktsfull tjej som jag verkligen vill lyfta. En förändring blir möjlig först när vi gör oss möjliga för att se vad som behöver förbättras eller justeras.

Grunden till en bra självkänsla är medvetenhet. Idag pratar vi om utmaningar och fördelar med att bejaka alla sidor av sig själv, allt ifrån personlighetsdrag, kommunikation till tankar, värderingar och känslor.

Återigen – varmt välkomna!

1 2 3 4 5 Next »