Info

Drivkraften's podcast

Bakom varje personlig utveckling finns en drivkraft. Här får ni ta del av starka berättelser. Låt Drivkraften väcka din inre motivation! I denna podcast fokuserar vi på alla områden inom personlig utveckling, mental träning och hälsa. Avsnitten kommer främst bestå av intervjuer med personer som har ett tungt bagage, där ni får ta del av deras väg till känslomässig harmoni. Min förhoppning är att allt fler ska få upp ögonen för mental träning. Jag är helt säker på att världen skulle se bättre ut om fler vågade möta sig själva.
RSS Feed
Drivkraften's podcast
2024
October
August
June
April
March
February
January


2023
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2022
December
November
October
September
August
July
June
May
April
February
January


2021
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April


All Episodes
Archives
Now displaying: 2020
Dec 12, 2020

 "Under hela min skolgång kämpade jag med att folk inte skulle låsa in mig. Jag ville behålla min frihet!"

Hej alla drivkrafter!
Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av #Drivkraften. Idag möter vi Kickass-Coachen Philip Diab, känd från programmet Lyxfällan i TV3. Dagens ämne är intuition. 

Frågeställningar vi går igenom:

  • Varför är det bra att lyssna på sin intuition? 
  • Måste man agera direkt på intuition när man vet att något är rätt? Varför kan det vara bra att stanna kvar kvar på ett ställe eller i en relation trots att vi vet att vi borde gå?
  • Hur kan det komma sig att vi gärna kontrollerar livet när vi inte lyssnar inåt?
  • Vad kan det vara för olika faktorer som gör att vi slutar lyssna på vår intuition under uppväxten?
  • På vilket sätt har Philip använt sig av sin intuition, både i arbetslivet och privat? 
  • Hur kan man lita på sin intuition?
  • Vad innebär det för oss att vara sann?

Om du uppskattar mitt arbete med podden vore jag tacksam om du ville stötta den genom att skicka ett valfritt bidrag till swish-nummer: 0708476682

Dec 4, 2020

Hej alla härliga!
Välkomna till ett nytt avsnitt där jag Malin Rosén samtalar med Rikard Karlsson om vikten att möta sig själv och därmed tystnaden. Rikard Karlsson har under årens lopp alltmer kommit att fascineras av de oändliga möjligheter som finns i varje interaktion när människor möts. I sitt arbete som Kirurg har Rikard insett hur mötet med människor påverkar det förtroende hans patienter känner för honom och hans arbete. Nu har han skrivit en bok om närvaron och varför han anser att vi behöver bli bättre på att ta medvetna val för att på så sätt bli den bästa möjliga versionen av oss själva.

 

”Jag är väldigt förtjust i tystnaden men om man bryter tystnaden får snart blir det inga ord”.

– Rikard Karlsson

 

Om du uppskattar mitt arbete med podden vore jag tacksam om du ville stötta den genom att skicka ett valfritt bidrag till swish-nummer: 0708476682 /Malin 

Nov 27, 2020

Hej alla härliga!
Välkomna till ett nytt avsnitt där jag Malin samtalar med Susanne Fagerberg om hur våra liv blivit efter vi gjort slut med kontrollbehoven.

Ämnen vi pratar om är bland annat:

  • Energi, varför är det så viktigt att bli medveten om sin egen? Hur är man sann i sin egen energi?
  • Varför vi valt att utföra våra rutiner i ett lugnare tempo för att inte trigga gamla beteenden
  • Hur viktigt det är att omge sig i rätt miljö som stimulerar din nya självkänsla
  • Tror vi aldrig att det går att komma tillbaka och tävla igen inom t ex en viss sport?
Oct 21, 2020

Hej alla härliga!
Välkomna till ett nytt avsnitt där jag Malin samtalar med Susanne Fagerberg om skuld och skam.

Ämnen vi pratar om:
- Sorg, varför jag inte kan tänka mig ur tillståndet?

- Varför bearbetar vi med högkänslighet och ätstörningar inputs och händelser djupare än andra och vad innebär det? 

- Hur vi som högkänsliga växer upp med en analytiker inom oss som redan känner oss till saker, där missförstånd lätt skapats när vi t ex redan känner om vi gjort något "fel" 

- Hur lätt det är att bli "fel" istället för att ha "gjort felaktiga beslut" 

- Varför vi tycker att allt egentligen "bara" handlar om att tillåta sig att känna allt, förstå det och sedan bli fri 

- Hur viktigt det är att vara sann mot sig själv när du redan varit på botten en gång i ditt liv 

- Vad är skillnaden på det vi tror är intregritet och vad som egentligen är skam? Susanne ger exempel ur egna erfarenheter

- Vad som händer när du tar av dig sociala masker och titlar, vilken självutveckling som kan uppstå när allt inte alltid går framåt i livet 

Oct 9, 2020

Hej alla fina och varmt välkomna till ett nytt avsnitt!

Idag möter vi Rebecca Nordström, en kär vän till mig som för några år sedan också tillfrisknat från ätstörningar. Vi pratar idag om hur livet är efter denna tid för oss, vilka tankar och beteenden vi fått jobba lite extra med, varför djur blivit så viktigt för båda, hur viktigt det är med en tillåtande attityd mot sig själv även om man vill vara den bästa versionen av sig själv och alltid ”tänka rätt”. Vikten av att ha lata dagar och att inte göra så stor grej av dåliga tankar men vara noga med att arbeta förebyggande så bakslag inte kommer. Vi pratar om hur känslor kan sätta sig i kroppen och att allt egentligen handlar om att förstå sig själv bättre, vad vi själva behöver så vi kan skapa ett liv som vi mår bra av och inte efter vad andra tycker vi ska eller ”borde” göra.

Rebecca delar även med sig i avsnittet kring en obehaglig händelse som inträffade i våras och som gjorde att det blev extra viktigt för henne att vara mån om sitt inre arbete.

Sep 16, 2020

Välkomna!

I dagens avsnitt möter vi hundpsykologen Frida Taipale, uppfödaren som driver DeVeritas Rottweiler. Frida brinner för avel och har hittills haft runt 12 stycken Rottweilers. Hon har en syn på hundar och avel som jag älskar att lyfta. Samtidigt beskriver Frida hur hon för några år sedan grät på väg hem från sin första valpkurs, hör om hennes fantastiska resa och kloka tankar om hunderiet.

Fridas första hund var hennes älskade Boxer som tyvärr dock var sjuk större tiden av sin tid. Frida har även hunnit med att driva ett hunddagis och det var på dagiset som hennes första kärleksmöte med denna underbara ras som hon beskriver likt "match in heaven" ägde rum. Frida beskriver anledningen till varför hon älskar just rottisar, deras svårflirtade personlighet och inre djup.

Hundägarskapet berör de flesta av oss hundägare och ämnet väcker ofta debatt. Det finns idag ett överflöd av hundkurser, träningsprogram, verktyg och metoder för hur du ska lyckas med din hund. Men lyckas med vadå, relationen eller att få den att lyda? Idag tar vi ett djup in i dessa tankar. Frida har en lång erfarenhet av att även hon ha utbildat sig själv men även andra inom ämnet men återkommer till det hon idag lever så starkt efter - det naturliga och att fokusera på samarbetet mellan dig och din hund, att titta mer på vad din egen känsla och dina egna beteenden skapar hos din hund än att bara fokusera utanför dig själv och hitta mentala lösningar på känslomässiga bekymmer hos din hund, det kan bli bra tokigt då.

Frågeställningar vi lyfter idag är bland annat dessa:
- Hur får jag en lydig OCH lycklig hund?
- Finns det ens svårparade tikar eller handlar det egentligen om att ren våldtäkt? Frida berättar om hur vi behöver lyssna på våra tikar, de vet ofta något om sin hälsa som inte vi vet och där ska vi inte underskatta hundens naturliga insikt och intelligens. Vi pratar även om vad det kan skapa för problem för valparna och deras kommande gener om förutsättningarna med en god relation till deras mamma inte finns från början, detta är så viktigt att lyfta.
- Fridas tankar kring hierarki, finns det ens bland hundar?
- Vikten av att bygga en god självkänsla hos din hund istället för att tvinga den till lydnad, vilket är bäst? Att din hund känner sig tvungen att lyda dig eller faktiskt väljer det själv? Vad tror vi skapar en lyckligare och hälsosammare hund?
- Vikten av att som hundägare vara tydlig och konsekvent istället för hård och aggressiv själv

"Rottisar är så autentiska så det blir lätt om man är villig att lyssna"

Frida berättar om hur hon tycker ordet "ledarskap" är ganska söndertrasat idag, hon menar på att samspelet med hunden är som med vilken relation med en annan varelse som helst. Vi skrattar lite i avsnittet kring alla dessa Rottweilerproffs som verkar finnas bakom varje hörn, hur vi alla som haft vår första rottis fått höra (säkert i all välmening dock) uttjatade fraser i stil med: ”Det där måste du ta ur den och sådär kan den inte bete sig, nu måste du minsann visa vem som bestämmer annars kommer den att hugga dig i strupen när den fyller ett år". Frida pratar om vikten av att våga bryta normen och ifrågasätta kulturen man kastas in i när man köper hund, främst med fokus på Rottweilern.

"Hundar behandlar andra som de själva blir behandlade"

"Det spelar ingen roll vad du under den där halvtimmen på appellplan lär dig om relationen hemma är kass"

Häng med på ett passionerat ämne om våra älskade rottisar! 

Aug 31, 2020

Hej alla drivkrafter!
I dagens avsnitt möter vi Jimmy Engström, en fantastiska medmänniska som har gjort en stark resa med sig själv. Han jobbar idag som beroendebehandlare och i oktober har han varit fri från droger och destruktiva beteenden i 20 år – wow på den!

Vi pratar idag om sex och sårbarhet. Vi lyfter på känsliga frågor kring något som bör vara så naturligt och avslappnat som möjligt – sexet, mötet mellan två människor. Sex är ett ämne också kan väcka mycket rädslor och skam hos människor och idag delar vi med oss ur ett manligt och kvinnligt perspektiv hur det varit för oss. Vad händer när vi går bakom alla lager, sociala normer och tankar kring hur sex bör vara? Vad händer när jag möter och även vågar berätta för min partner om mina tidigare känslor kring sex? Varför bidrar en öppen kommunikation kring sexet till en bättre självkänsla? Vad är det för skillnad på sex och intimitet?

Det läggs fortfarande mycket fokus kring hur vi ser ut, hur vi ligger, hur många vi har legat med, när i en relation man bör ha sex, när man inte bör ha sex, hur snabbt man kommer och hur man kommer… ja, listan kan göras lång. Men vad händer när vi lägger bort det ytliga och möts i den totala kärleken som närvaron kan bjuda in till när vi vågar vara fullt närvarande i våra kroppar? Det finns mycket press kring sex för både kvinnor och män men intimitet behöver INTE leda till sex, utan det störa är mötet, inte slutresultat. Det går att njuta på ett helt annat sätt av både livet och sexet när jag vågar öppna mig inför vad som händer i närvaron.

Varmt välkomna till detta magiska samtal, vi hoppas att ni kommer gilla det!

Aug 9, 2020

Hej alla #drivkrafter! Välkomna till ett nytt poddavsnitt!

I dagens avsnitt pratar vi om separation och sårbarhet. Vad innebär det egentligen att läka inre sår och vara sårbar? Hur ser vi på separation och vad har vi för erfarenhet av det? Vad har Malin gjort för modigt i veckan? Susanne delar även med sig av när hon hamnade i en lång period av sorg i sitt liv, hon berättar även om hur hennes tidigare depression gav henne den största gåvan och lärdomen i hennes liv. Vi pratar självkänsla på djupet, hur känslorna spelar så stor roll och vikten av att stå upp för dem för att bygga självrespekt.

Idag pratar vi bland annat om:

  • Vad har Malin & Susanne lärt sig av tidigare relationer?
  • Hur är det att möta sin grundrädsla och verkligen arbeta igenom den?
  • Hur ser vi på intima relationer och högkänslighet?
Jul 26, 2020

Hej alla #drivkrafter! Välkomna till ett nytt poddavsnitt!

I dagens avsnitt lyfter vi vikten av att lyssna på sin intuition som högkänslig och varför vi tror att vi med högkänsliga drag i vår personlighet ofta har en bra intuition och fördelarna kring det. Känner vi högkänsliga saker annorlunda än andra människor? Har alla människor en intuition? Ja på bägge frågorna, men ibland känner personer intuitionen starkare som är lagda åt ett visst håll, därför är det viktigt att vi också följer den för att inte känna oss oärliga mot oss själva. Ju mer du känner, desto mer behöver du ta ansvar för. Att följa sin intuition är att ta ansvar. Ofta har högkänsliga personer ett rikt inre och därför kan intuitionen vara till stor fördel om du väljer att lyssna och agera på den.

Idag pratar vi bland annat om:

  • Vad är intuition?
  • Vad är en livsväg?
  • Är det skillnad på andliga guider och intuition?
  • Hur skiljer jag mina vanliga tankar från min intuition?
  • Vad kan ligga i vägen som blockeringar som hindrar en att höra intuitionen tydligt?
  • Hur kan intuitionen ta sig i uttryck?
  • Hur märker vi skillnad på vad som är rädslor och intuition, vad har intuitionen spelat för viktig roll i våra egna liv?
 
Jul 21, 2020

Hej alla #drivkrafter! Idag möter vi Malin Henriksson Pratt som driver ICT-Instant Change Therapy och har över 20 års erfarenhet av att arbeta med förändringsprocesser. Just nu utbildar hon andra terapeuter och området vi fördjupar oss i idag är narcissism. Malin tycker det är viktigt att lyfta medberoende-aspekten när vi pratar om narcissism och varför vissa personer "råkar" dras till narcissister. Lösningen finns sällan i den andra personens beteenden, hur mycket du än läser på. Lösningen finns inom dig. Malin pratar om skillnaderna mellan att vara empatisk och att vara medberoende. Empater känner med andra och förstår men sätter sig själva först och fyller på sin egen energi först, personer som är medberoende sätter alltid sig själva i andra hand och känner att de måste finnas till för andra. Narcissisten kräver av dig och du som medberoende vill känna dig behövd på grund av dina oläkta inre sår, inte svårt att förstår hur detta kan vara början på en destruktiv relation. 

Malin pratar idag om vad som gör att narcissister och personer som är medberoende dras till varandra. Vilka varningssignaler finns för att uppmärksamma detta? Vad kan man göra själv för att undvika att bli sårad eller lurad, om det så gäller i en privat relation eller i arbetsrelaterade sammanhang?

  • Gör du allt för alla andra, men känner dig ensam inuti?
  • Dras du till destruktiva relationer gång på gång? Vill du fri och finna riktig vänskap och kärlek?
  • Känner du ofta att livet drabbar just dig? Känns det som att dåliga upplevelser upprepar sig gång på gång i livet för dig?

Då är detta ett avsnitt för dig! Välkommen!

Länktips om böcker med ämnet: https://1miljonboktips.se/boktips/bocker-om-narcissism-och-narcissister/

Jul 7, 2020

Hej alla drivkrafter! Välkomna till ett nytt poddavsnitt!

I dagens avsnitt lyfter vi sommarens vanliga kroppsångest och våra tankar kring att så gott som möjligt komma bort från just det. Vi tycker det är tråkigt att så många, både kvinnor och män, påverkas av det ideal som råder idag och berättar i podden om när vi själva fick ett sunt förhållningssätt till mat och kropp.

  • Vad är kroppsfrihet för oss? Hur kom vi det?
  • Hur behöver vi leva och äta idag trots tidigare ätstörningar?
  • Hur hör självacceptans ihop med dosen näring vi får i maten?
  • Vi delar tankar kring känsloätande och att inte bli påverkad av andras energier som högkänslig
  • Vilken stress det kan skapa i kroppen av att träna på en nivå vi inte mår bra av
  • Hur viktuppgång kan komma när vi tränar för mycket
  • Att äta med respekt mot sig själv för att ha en fin relation till sig själv
 
Jun 29, 2020

Hej alla drivkrafter! Välkomna till ett nytt poddavsnitt!

I dagens avsnitt lyfter vi vikten av självrespekt. En del som är högkänsliga lider av psykisk ohälsa som vi själva delar med oss av, men så behöver inte verkligen inte vara fallet om man lär sig att uppskatta gåvan och arbeta med saker i livet som ger en bättre självrespekt. Detta delar vi våra perspektiv kring idag.

  • Vad är självrespekt för oss? Hur kom vi dit?
  • Vad kan man tänka på för detaljer för att uppskatta sig själv mer?
  • Vilka valda värderingar om livet är inte dina som du kan släppa taget om?
  • Vikten av tacksamhet
  • Att inte köra på i vardagliga banor bara för sakens skull
  • Våga testa nya saker
  • Att varje dag värdera tiden med dig själv, vilka saker gör du som fördriver tiden?
  • Varje minut räknas, varje minut har ett värde för dig och din självkänsla
Jun 27, 2020

Hej alla härliga och varmt välkomna till dagens avsnitt!

I dagens avsnitt fokuserar jag och Susanne Fagerberg vårt avsnitt om Högkänslighet på identitet.

  • Om jag vet vem jag inte är, hur finner jag mig sedan?
  • Vad har vikten av att ”hitta sig själv” med högkänslighet att göra?
  • Vikten av att förstå sig själv i sin högkänslighet, inte kräva det från andra
  • Medvetna val och att förstå sin energi
  • Om jag bearbetar intryck på ett sätt som andra, vad behöver jag varje dag tänka på då?
  • Personlig utveckling är viktigt för högkänsliga
  • Hur vet jag när jag identifierar mig med något som inte är jag?
  • Varför är vi högkänsliga ofta högpresterande?
  • Hur vet jag om jag är uppe i huvudet hela tiden?
Jun 25, 2020

Hej alla härliga lyssnare!
I dagens avsnitt fokuserar jag och Susanne Fagerberg vårt avsnitt om Högkänslighet på utbrändhet.

Hur vet jag vad som är roligt i livet? Vem är jag utan mitt gamla sätt att prestera?
Drar jag mig undan sociala sammanhang?
Är jag rädd för att aldrig kunna arbeta på samma sätt som tidigare?
Hur hittar jag mig själv i min nya livsstil?
Är det vanligt att högkänsliga personer är högpresterande? Varför tror vi det är så?
Vilka känslor flyr vi ofta ifrån?

Varmt välkomna!

Jun 21, 2020

I dagens avsnitt pratar jag Malin med Susanne Fagerberg som är en mycket duktig terapeut men också fantastisk medmänniska och nära vän samt kollega. Vi har båda erfarenhet av att lidit av ätstörningar, det vi idag vill dela med oss av är hur vår högkänslighet varit en stor bidragande orsak till våra tidigare tillstånd i oss själva. Vi pratar om vikten av att bli bemött i sin högkänslighet, vad för konsekvenser det annars kan bli med dålig självkänsla och en ständig flykt i från sig själv.

Vi samtalar idag om vilka nya perspektiv och nivåer av djup som våra liv fått, tack vare tillfrisknandet i att hämta hem och äga sin högkänslighet. Tack vare den kontakt du kan uppleva med dig själv när du väljer närvaro och ärlighet går det att bli frisk från ätstörningar. Det är ett gediget år som tar år men är värt varenda känsla, för det är just det som det handlar om – att våga lyfta sina känslor, alltifrån att prata och känna dem tillsammans med någon som du har förtroende för.

Varmt välkomna, vi ser så mycket fram emot att få göra dessa 10 avsnitt med just er! Dessa 10 avsnitt om högkänslighet kommer att ligga under Drivkraften så genom att fortsätta följa och stötta denna podcast bidrar ni till ett bättre samhälle – det samhälle de flesta av oss vill leva i där vi har friheten att vara oss själva,
ett samhälle där vi accepterar våra olikheter och där det får bli en styrka att lyfta sina känslor.

Tack för Er!

För frågor som ni vill att vi tar upp, mejla oss gärna på malin@mindrecap.se

Om du känner igen dig i avsnittet och önskar att få bukt och förståelse för din högkänslighet eller ätstörningar – tveka inte för att höra av dig!

Jun 12, 2020

Hej alla härliga drivkrafter och välkomna till dagens avsnitt!

Idag möter vi Ania Munay som är praktiserande Shamansk Prästinna, utbildad i  Familjeterapi, KBT. Hon har över trettio års erfarenhet att hålla utbildningar i personligt och andligt växande, olika healingformer, mindfulness & inre ledarskap. Ania är entreprenören som inspirerat många att skapa sin dröm. 

Idag pratar vi om vikten att drivas av sitt hjärta och vad vi ofta behöver rensa och förstå inom oss innan vi kan börja gå vår unika väg. I podden lyfter vi frågor som: Hur är man shaman? Är deras kurser för alla? Hur för vi samman det vi upplever i andligheten/vårt högre jag med vardagslivet?

Vi är överens om att den riktiga personliga utvecklingen kommer när du kan få in det du på kurser lär dig - i vardagen. När du lever utefter det du lär dig blir det lättare för dig att nå harmoni med dig själv istället för att drivas av något utanför det som är du. "Walk your talk" som Ania säger! Allt handlar om resan du gör med dig själv, inte hur många diplom du fått.

"Allt är energi, mitt ansvar är hur jag förhåller mig till andras energi" - Ania Munay

Jag rekommenderar er alla att beställa hem Anias bok. Läs nedan:

”D
en röda jorden är en självbiografisk roman som tar dig som läsare med på en svindlande resan ut i världen. Det är samtidigt en resa in i det allra innersta. I boken vävs Ania Munays personliga längtan efter- och kamp för kärlek och barn, ihop med hennes växande in i en andlig verklighet via klardrömmar och ut-ur-kroppen upplevelser. En stark berättelse med passionerade kärleksmöten, vardagskamp, svek, starka andliga initieringar, magiska möten och insikter som kan inspirera dig till transformation i ditt eget liv”.

May 4, 2020

Varmt välkomna! I dagens avsnitt möter vi härliga Alice Bergholts, 16-åringen som redan gjort ett gediget arbete med sig själv och idag är gäst för att prata om hennes reflektioner och vinster kring en bra självkänsla. Vilka vinster finns det att så tidigt som möjligt bejaka sin inre trygghet? Vilka kan utmaningarna vara? Är självkänsla för alla? Vad är egentligen självkänsla?

Självkänsla är för alla och finns inom livets alla områden. Alice beskriver det som att ”komma ut på andra sidan, där man blir lycklig på riktigt”. Alice är modig som redan utforskat och stärkt sidor hos sig själv för att utvecklas framåt och må bättre, nu och i framtiden. Hon beskriver anledningen till att hon, utan någon psykisk ohälsa eller liknande, kände att det var dags att ta sig en titt inåt för att skapa en annan och högre förståelse inför både sig själv, andra, skolan och livet i övrigt. Idag ser jag hennes om en förebild för andra ungdomar. Alice är en mycket klok och insiktsfull tjej som jag verkligen vill lyfta. En förändring blir möjlig först när vi gör oss möjliga för att se vad som behöver förbättras eller justeras.

Grunden till en bra självkänsla är medvetenhet. Idag pratar vi om utmaningar och fördelar med att bejaka alla sidor av sig själv, allt ifrån personlighetsdrag, kommunikation till tankar, värderingar och känslor.

Återigen – varmt välkomna!

Apr 16, 2020

Hej alla #drivkrafter där ute och varmt välkomna till dagens avsnitt! Idag möter vi Susanne Lindberg, hundinstruktören son driver Rackarungarnas Hundskola i Skellefteå. Idag lyfter vi hennes hundpassion. Susanne är inte bara instruktör – hon föreläser, har kurser inom hundträning och har även skrivit tre böcker, inom Nose Work-arbetet och hur det är att driva hundspann. På hennes hemsida kan ni läsa mer om allt ifrån personspår, ”rambokurs”, allmänlydnad, rallylydnad, viltspår till klickerkurs, hundmöten, problemlösning och givetvis: hundmöten.

Idag får vi lära känna Susanne lite mer, vad driver henne bakom allt hon lär ut till både människa och hund? Susanne har 40 års erfarenhet av hund, men att driva ett företag inom just det har inte alltid varit självklart. Hör om hur hon sadlade om från sitt yrke som Journalist till att satsa fullt ut på sin passion för hundar. Tidigare drev Susanne och hennes sambo hundspannsföretaget Rascal Huskies, med dåvarande 18 hundar.

Susannes drivkraft handlar om att varje hund ska få ut det bästa möjliga av sitt liv. Jag gillar Susannes synsätt kring hur hundars rätt är att få känna sig viktiga och delaktiga i våra liv på ett naturligt sätt för dem. Susannes kurser ger våra hundar en chans att briljera som hon skriver om på sin hemsida och vi bör se våra hundars utveckling som lika viktig som vår egen.

Idag får ni höra om Susannes hundfilosofi och vad som driver henne i sitt yrke idag. På Youtube delar hon med sig av hur vi kan stärka kommunikation och därmed relation till våra fyrbenta vänner och hon lägger varje vecka ut tips, tankar och viktiga verktyg.

”En hund som får röra på sig, får använda sin nos och sin hjärna, och vet att matte eller husse har koll på läget – den hunden är lycklig. En fysiskt och psykiskt välmotionerad hund som slår sig till ro på sin bädd med ett nöjt knorr – ja, det gör mig så glad att jag kan bli tårögd.”

Susanne Lindberg

Här kan ni beställa hennes böcker:

https://www.bokus.com/bok/9789198339505/de-10-viktigaste-sakerna-din-hund-bor-lara-sig/

https://www.bokus.com/bok/9789198215557/sa-hamnar-du-pa-pallen-i-nose-work/

https://www.bokus.com/bok/9789187247224/hundspannsliv/

Mar 30, 2020

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av #Drivkraften!

I dagens avsnitt möter vi Ann Svärdfelt, yogaläraren som brinner för att sprida yogans hälsoeffekter vidare. Ann berättar om hur yogan stärker vårt psykiska och fysiska välmående, hur vi med yoga stärker både självkänsla och immunförsvar. Yogan hjälper oss att sänka våra inre stressnivåer och lugnar även våra tankar, precis som Ann beskriver så bra i avsnittet: ”You can not control the mind with the mind”.

Vi pratar idag om hur Ann  själv fann yogan och vad som gjort att hon idag lär ut till andra. Tidigare var hon produktchef för Telecom-branschen, stressade mycket och klättrade i karriären. Idag lever hon i sin fullaste livspassion och driver Åhus Finest Yoga i Åhus. Ann är en uppskattad och varm lärare som välkomnar alla i en tillåtande och skön atmosfär i sin yogastudio. Hos henne utför man yoga utan prestation och alla känslor och sinnestillstånd är tillåtna. Ann lever som hon lär och jag vart så inspirerad av att höra hennes resa. Hoppas ni gillar avsnittet och att ni kan finna värdefulla tips i att tänka på i resan med sig själv.

Härlig lyssning! Med kärlek /M

Mar 5, 2020

I dagens avsnitt möter vi en mycket duktig och erfaren fotograf, det är ingen mindre än Rickard Nilsson som plåtat i princip det mesta man kan få på bild. Foto har varit hans stora passion sedan han gick ut grundskolan och han är mycket framgångsrik och unik i det han skapar. Hör om Rickards resa och varför han anser att det är viktigt att lyssna på sitt hjärta för att finna rätt. Rickard delar med sig av en sida bakom fotoyrket som många nog missar.

Hur var det att fotografera förr när man fick framkalla bilder medan idag då du direkt kan skicka iväg bilderna under samma minut som du tagit dem? Och hur är det egentligen att göra en bra bild när personen framför inte ens är bekväm med det? Hör hur Rickard tacklar med- och motgångar och vad han lärt sig av livets resa. Han föreläser just nu om sin resa som fotograf och föreläsningen heter ”Mitt liv som pressfotograf”, missa inte den. Att hålla i ett yrke i så många år fascinerar mig, Rickard är en mycket inspirerande, generös och jordnära person som jag tror ni också kommer uppskatta att lyssna på. Och slutligen, vad skulle vi egentligen gjort utan bilder? Är det inte fantastiskt den värld vi lever i?

Varmt välkomna!

Feb 10, 2020

Varmt välkomna! I dagens avsnitt samtalar jag med min egen pappa om tiden när jag själv var sjuk i ätstörningar. Han delar sitt perspektiv på hur tiden var, vad han tar med sig och vad han hade velat göra annorlunda. Vårt syfte är att skapa medvetenhet och ge hopp samt lite verktyg till er som befinner er i en liknande situation just nu. Som anhörig är man väldigt maktlös inför den drabbades beteenden, här ger vi de tankar som kan vara värdefulla att ta med sig för att vara med och bryta den drabbades tillstånd så fort som möjligt.

Vad märkte han för tidiga tecken och hur ser han på resan idag? Det och mycket annat samtalar vi om. Välkomna!

Jan 25, 2020

I dagens avsnitt pratar jag, Malin Rosén, om olika tips och verktyg för föräldrar att nå fram till sin ungdom på. Många föräldrar jag möter är oroliga över att det känner att det ibland ”är något” med ungdomens mående, men de når inte fram, ungdomen öppnar helt enkelt inte upp sig om sina känslor. Hur innerligt du än vill förstå och hjälpa din ungdom och förstå att du finns där för dem, är det svårt att fortsätta kräva detta om ingen förändring sker i din egen kommunikation. ”Det är något, vi vet det och vi har alltid sagt att hen kan komma till oss om det är något, varför säger hen inget?”

Idag ska jag hjälpa er att nå fram genom olika sätt, både i förebyggande syfte för att denna inre slutning i kommunikationen inte ska ske hos en ungdom och just att nå fram när man känner att det är något ungdomen går och bär på. Man behöver inte bli bästa kompis med sitt barn men att bygga en så avslappnad relation som möjligt underlättar för senare öppen kommunikation och självacceptans inför sina egna känslor som ungdom. För att bygga en stark självkänsla behöver ungdomar förstå förstå att det är okej att inte kunna sätta ord på allt som händer inombords, de krävs vägledning för detta. För att vi ska kunna hjälpa våra ungdomar att navigera rätt, behöver vi själva först veta hur man gör. Det finns så mycket att säga om detta ämne, mer avsnitt kommer, men jag hoppas detta första avsnitt som jag gör själv, kan hjälpa er i ert föräldraskap en bit på vägen att nå fram. Att sedan förstå sin ungdom, är en annan aspekt av kakan, men det viktigaste är att du lär din ungdom att förstå sig själv och att du gör allt du kan i att förmedla känslan av att du verkligen vill försöka förstå din ungdom, så kommer en öppning förhoppningsvis att ske. Ödmjukhet, närvaro och att avsätta tid för prat om känslor och livet är viktiga åtaganden som jag bland annat tar upp idag.

Jan 14, 2020

Varmt välkomna alla härliga drivkrafter till ett avsnitt där jag Malin samtalar med inspirerande Bert-Ola Jönsson. Bert-Ola driver idag Relek AB tillsammans med andra sidoverksamheter där han coachar andra till att nå sitt bästa jag och finna sin egen unika drivkraft, i syfte att applicera denna i sina dagliga arbeten. Bert-Ola blev 2016 utsedd till årets företagare i sin kommun och har även en mängd andra erfarenheter och klokheter som han i dagens avsnitt delar med sig av. Bert-Ola inspirerar i sitt tänk kring ledarskap och även livet i övrigt där han har lite annorlunda perspektiv att se saker och ting ur. Han låter inte rädslor begränsa honom, istället beskriver han hur nyfikenheten driver han vidare till att ta för sig ännu mer av livet. Bert-Ola anser att vi ska utöka vår trygghetszon istället för att kliva ur den som många idag uppmanar kring i personlig utveckling, mer om detta tankesätt hör ni i avsnittet. Bert-Olas energi och härliga driv gör honom unik både i sin roll som ledare men även som person. Dagens ämne handlar om vikten att inte identifiera sig själv med sina vardagliga titlar, prata från människa till människa och arbeta med sin inre kärna för att hantera livets utmaningar bättre och fylla fler stunder med innerlig glädje istället för stress. Jag hoppas ni gillar samtalet lika mycket som vi gjorde.

Välkommen in!

1