Info

Drivkraften's podcast

Bakom varje personlig utveckling finns en drivkraft. Här får ni ta del av starka berättelser. Låt Drivkraften väcka din inre motivation! I denna podcast fokuserar vi på alla områden inom personlig utveckling, mental träning och hälsa. Avsnitten kommer främst bestå av intervjuer med personer som har ett tungt bagage, där ni får ta del av deras väg till känslomässig harmoni. Min förhoppning är att allt fler ska få upp ögonen för mental träning. Jag är helt säker på att världen skulle se bättre ut om fler vågade möta sig själva.
RSS Feed
Drivkraften's podcast
2024
March
February
January


2023
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2022
December
November
October
September
August
July
June
May
April
February
January


2021
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April


All Episodes
Archives
Now displaying: June, 2019
Jun 24, 2019

“INGEN KOMMER BLI KÄR I DIG FÖR ATT DU ÄR DUKTIG!” 
- Nähä, vad menar vi med det då?

Det ska ni alldeles strax få reda på. Låt er välkomnas till ett nytt kärleksfullt avsnitt med mycket #driv tillsammans med ingen mindre än Linnea Molander.

Idag spenderar vi vår tid med härlig energi, kloka tankar och viktiga erfarenheter samt professionell kunskap inom relationer, lycka och att dejta både sig själv och andra. Linnea Molander som vi möter är utbildad psykologisk coach och har studerat allt ifrån lyckoforskning till medvetandestudier, hon har också bloggat på Aftonbladet.se och Match.com. Idag hjälper hon människor att dejta bättre och finna de dem söker i kärlekslivet, framför allt hjälper hon de till att först finna sig själva. Linnea medverkar ibland även i media som dejtingexpert i P4 Extra, Nyhetsmorgon, DN, Metro mm.

Som ni förstått handlar dagens avsnitt om dating och att dejta lyckligt.

Varför dejtar vi överhuvudtaget och hur gör vi det med mer lyckade resultat? Varför är dejting något som intresserar de flesta, men få vågar prata om? Varför finns normer (både relationsmässigt och livet i allmänhet) om hur en ska leva sitt liv? 
Hur uppkom varumärket Happy Dating som Linnea idag driver?

Och är vi egentligen ”för kräsna” eller vad för myter vilar i detta påstående? Linnea menar på att det är precis tvärtom och att en absolut inte ska ge alla en chans som samhället också gärna intalar oss att göra. Vad för känslomässig potential öppnas upp när vi börjar utforska våra egna behov innan vi ger oss in i att utforska andras?

I dagens avsnitt delar Linnea också med sig av sina egna framgångsmetoder och vad som driver henne i livet. Vilka normer har hon själv trotsat för att stå där hon står idag med en givande karriär kombinerat med en god självkänsla?

Samhället skapar ibland onödiga rädslor åt oss, låt oss tillsammans bidra till att krossa och utmana dessa. Att den inre lyckan kommer före själva dejtingen är Linnea snabb med att skriva på. Linnea konstaterar att hindret för många är rädslan för sina egna känslor och att må bra i sig själv är en av grundreglerna för att lyckas dejta bra.

Jun 10, 2019

I dagens avsnitt möter vi en modig, stark och inspirerande drivkraft!

Adam Reuterswärd har varit spelfri i snart tre år, men tar en dag i taget. Sista återfallet höll på att kosta honom livet och kostade hans företag drygt 6.4 miljoner kronor. Han beskriver i dagens avsnitt hur missbruket handlar om en grundläggande ångest man flyr ifrån och att hjärnan blir som kidnappad. Drömmen om att bli ekonomisk oberoende slutade för Adam i två år och sex månaders fängelsestraff.

I ett spelmissbruk är det lätt att bygga hela sitt liv på en lögn. Adam tar upp faran i att så länge det går att låna pengar utifrån kommer spelandet att fortsätta för den som är drabbad.

Han minns startskottet för spelandet. Han var 15, 16 år och hängde med vänner på lokala syltor och pizzerior i Bromma. Sedan dess har han kraschat fem gånger.

– Man tror att man har fått nog men det finns alltid en ny botten. Jag minns när jag hade lånat pengar av en maffiaverksamhet och de hotade mig för att få mig att betala. Så rädd har jag aldrig varit i hela mitt liv. Ett halvår senare började jag spela igen.

Idag, trots stora skulder och annat som missbruket ställt till med, ser Adam ljust på framtiden och har hittat ett större värde i livet än att jaga pengar eller fly från en inre ångest. Han har arbetat hårt med sig själv och inspirerar nu andra till att våga söka hjälp för missbruket.

I dagens agens avsnitt informerar Adam kring detta stora och ibland dolda missbruk som mer än 200 000 personer i bara Sverige lider av. Han tar upp tecken och hur vi kan undvika att fler drabbas genom att skapa en annan meningsfullhet i ungas tidiga liv. Adam berättar också kring hur missbruket skiljer sig från andra psykiska sjukdomar och varför det därför är svårt att upptäcka på samma sätt. Han berättar om förändringen han vill se i samhället och vad han och de övriga på Spelfriheten arbetar för.

”Lyckan kommer inifrån, det finns inga pengar i världen som kommer göra mig lycklig.”
- Adam Kirstein Reuterswärd

 

 

1