Info

Drivkraften's podcast

Bakom varje personlig utveckling finns en drivkraft. Här får ni ta del av starka berättelser. Låt Drivkraften väcka din inre motivation! I denna podcast fokuserar vi på alla områden inom personlig utveckling, mental träning och hälsa. Avsnitten kommer främst bestå av intervjuer med personer som har ett tungt bagage, där ni får ta del av deras väg till känslomässig harmoni. Min förhoppning är att allt fler ska få upp ögonen för mental träning. Jag är helt säker på att världen skulle se bättre ut om fler vågade möta sig själva.
RSS Feed
Drivkraften's podcast
2024
March
February
January


2023
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2022
December
November
October
September
August
July
June
May
April
February
January


2021
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April


All Episodes
Archives
Now displaying: November, 2019
Nov 28, 2019

Helena vill förändra sättet vi ser på försäljning och hon är en stor förebild för framför allt kvinnor inom sälj. Det är av värde för alla egna företagare att lära sig olika tekniker av kommunikation och hur vi når fram med våra tjänster, produkter eller budskap som är viktigt för oss, därför ser jag sälj som något gynnsamt för de flesta av oss. Jag fastnade för Helena när jag lyssnade på henne i en annan podcast, hennes ödmjuka framtoning trots självsäkra attityd och brinnande passion vill jag dela med mig av till er som lyssnat. Helena har ett härligt engagemang för sälj och idag delar hon med sig lite kring vad hon och hennes anställda går igenom på säljutbildningarna.

I dagens avsnitt får ni veta lite mer om Helena och hennes drivkraft bakom sitt företag Stockholm Sales Institute. Själv arbetar ständigt med sig själv för att ifrågasätta och utmana fler rädslor samt öka sin förståelse för psykologin som driver människor till sina olika beteenden. Ni har säkert redan förstått att avsnittet bjuder på sambandet som vi båda ser mellan personlig utveckling och sälj.
För mig blir även självkänslans roll tydlig när jag lyssnar på Helena. Om du ska sälja något och du samtidigt utstrålar allt annat än trygghet och förtroende, kan de flesta räkna ut att det nog inte blir en så lyckad affär. Jag tycker tryggheten inom sig som blir allt avgörande för alla yrken. Vad tycker ni? Kom gärna med feedback efter ni lyssnat på avsnittet, det uppskattar vi.

Vi pratar idag också om psykisk ohälsa och vikten av att ens avställda mår bra för fler lyckade affärer. Vad vill Helena förändra inom sin egen bransch och varför vore det bra om fler kvinnor vågar sig in i branschen som till synes kan verka mansdominerad? Vad skulle hända om du vågar ifrågasätta din egen bild av dig själv som säljare? Vad skulle i bästa fall kunna hända då?
Häng med på ett inspirerat avsnitt!

Nov 17, 2019

I dagens avsnitt pratar vi om vår passionerade omtanke för unga och deras hälsa. Vi pratar om det föräldraskap som krävs för att bland annat minska psykisk ohälsa bland unga. Vi möter idag ingen mindre än Micke Gunnarsson, en stor inspiratör för många. Hans Instagram är lätt att fastna för där han generöst delar med sig av bra tankeställare om livet och oss själva. Micke föreläser och möter livets frågor på både avstånd och i dagliga meddelanden. Hur kan vi bidra till att barn blir fria och trygga i sig själva, att de mår bra och vågar utvecklas och nå dit dem vill? Det och mycket annat delar Micke sina perspektiv kring idag.

Vad är egentligen lycka? Varför jagar så många den? Varför finns sådant motstånd till att möta sig själv idag, bara sitta tyst och stilla och börja leva livet enligt sina egna värderingar? Micke pratar idag också om självkänsla och vikten av att acceptera sig själv. Att tillåta sig själv att komma till ro istället för att sträva vidare mot nya yttre mål hela tiden. Vi befinner oss i en tid där vi behöver hämta hem oss själva men stressen och pressen utifrån upplevs för många att den ökar allt mer. Vi pratar idag också om att inte ta sig själv på allt för stort allvar, ett kontrollerat liv är ett begränsat liv.

Vad har Micke själv behövt göra för att uppleva mer harmoni och frihet i sitt eget liv? Sina egna personliga insikter delar han nu med sig av till andra, till exempel i skolans värld där unga möter vuxna. Micke upplevs som en oerhört autentisk person och jag är tacksam för vårt möte.

Välkommen in i ett mycket viktigt samtal!

Nov 17, 2019

I dagens avsnitt möter vi inspirerande Sol Karina. Vi pratar om andlighet i den nya tiden och lite om kursen ”Shamballas ljus” där jag (Malin Rosén) medverkade i augusti. Vad är tung och lätt energi? Hur höjer vi vår energimedveten och ”frekvens” för att må och attrahera bättre? Vad är hälsa ur Sol Karinas perspektiv och hur kan vi använda våra skuggsidor till något positivt? Det och mycket mer pratar vi om i dagens avsnitt.

Sol Karina har lång erfarenhet inom bland annat healingmetoden Reiki som hon tillsammans med mycket annat utbildar inom. Sol Karina är föreläsare, författare och andlig lärare. Hör om hennes inre drivkraft som berör mig djupt när hon beskriver den villkorslösa kärleken hon har till människor hon möter.

1