Info

Drivkraften's podcast

Bakom varje personlig utveckling finns en drivkraft. Här får ni ta del av starka berättelser. Låt Drivkraften väcka din inre motivation! I denna podcast fokuserar vi på alla områden inom personlig utveckling, mental träning och hälsa. Avsnitten kommer främst bestå av intervjuer med personer som har ett tungt bagage, där ni får ta del av deras väg till känslomässig harmoni. Min förhoppning är att allt fler ska få upp ögonen för mental träning. Jag är helt säker på att världen skulle se bättre ut om fler vågade möta sig själva.
RSS Feed
Drivkraften's podcast
2024
March
February
January


2023
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2022
December
November
October
September
August
July
June
May
April
February
January


2021
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April


All Episodes
Archives
Now displaying: July, 2021
Jul 25, 2021

Idag möter vi Jesper Johansson, han är en av grundarna till VOYD - en digital scen där du kan ta betalt för dina video. Många kreatörer kan inte försörja sig idag på det dom gör, detta tyckte Jesper och hans kollega var väldigt tråkigt då dom båda såg hur många otroligt duktiga kreatörer det finns där ute. Då kom idén om VOYD! Denna plattform har ett generöst betalningssystem, du får betalt först när någon köper din tjänst. Jesper såg framför allt många musikartister som gick plus minus noll då dom skulle behöva hyra lokal för att ens kunna köra ett gig. Med VOYD kan man sitta var som helst i världen och se de föreställningar man vill och du som kreatör behöver bara lägga upp din video där.

Jesper inspirerar andra till att följa sina drömmar och ideer. Frågor som hur vågar man satsa på sin dröm? När behöver man gå till en investerare om det är aktuellt? Vad är bra att tänka på? Man brukar säga att om din idé redan finns är det inte lönt att köra på den, men Jesper menar precis tvärtom. Hör om deras otroliga resa till där dom står idag.

Jul 13, 2021
Hej alla fina lyssnare,
 
I dagens avsnitt möter vi Leif Leif Leeuwen Hejdenberg, han är grundare till Next Generation Leadership (NGL), ett program som hjälper ungdomar till ett bättre mående och mer gemenskap.
 
NGL är en förening som i nära samarbete med kommuner planerar och genomför samhälls- och ungdomsprogram som gör en skillnad för ungdomar och pedagoger.
 
Leif har lång erfarenhet av personlig utveckling, både i sitt arbete i grupp med andra men också genom sin egen resa. Leif har själv upplevt ett typ av utanförskap i unga år, hans intresse för att förändra väcktes än mer när han såg sin pappa (som då arbetade som polis) arrestera ungdomar som hamnat snett och därmed blivit kriminella. Leifs engagemang smittar av sig och och han bidrar verkligen till en positiv samhällsutveckling för ungdomar, den förändring vi alla kan vara en del av - om vi väljer att se det så.
 
Det är viktigt att vi får rätt vägledning i unga år och att vi använder våra egenskaper, vår potential och ledaregenskaper för oss istället för emot oss eller andra. Vi alla söker eller har någon gång sökt någon form av gemenskap, en bekräftelse på att man duger eller inte är ensam. Med en bra självkänsla blir det lättare att känna sig trygg i att man duger, men frågor som "vem är jag?" och "vart hör jag hemma?" har vi nog alla ställt oss själva någon gång i livet.
 
När vi människor känner oss trygga med någon kan vi börja dela med oss av dessa tankar och känslor vi går omkring med. NGL fokuserar mycket på att se lösningar bortom vårt förflutna, när vi inte längre identifierar oss själva med vart vi kommer ifrån eller med vad som varit, kan en positiv förändring ibland ske snabbare än när vi "sitter fast" i begränsade tankesätt om vilka vi är eller kan bli.
 
Hör om Leifs härliga engagemang och ta del av hans resa i detta avsnitt.
Jul 5, 2021

Hej alla fina lyssnare!

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt.

#Drivkraften har i samarbete med World Animal Protection (WAP) spelat in dagens poddavsnitt med Lina Dahl, som arbetar som kampanjansvarig hos WAP. Lina brinner för vilda djurs rätt till ett bra liv och idag pratar vi om just det. Linas intresse för vilda djur väcktes på en specifik resa som hon berättar mer om i podden. Tanken var från början att Lina skulle arbeta inom turism, det hon utbildade sig till. Hennes arbetsfokus ändrades dock drastiskt när hon fick uppleva vad djuren behövde stå ut med på dessa turistområden.

World Animal Protection arbetar för en värld där djur slipper lidande. I Sverige arbetar de med information och utbildning och samlar in pengar till olika projekt runt om i världen. De arbetar även politiskt för ett starkare djurskydd och samarbetar med företag som har en direkt möjlighet att förbättra för djur, till exempel inom resebranschen eller livsmedelsindustrin.

World Animal Protection hjälper världen att se hur viktiga djur är för oss alla genom att visa den viktiga relationen mellan människor och djur. Genom att delta i globala, regionala och nationella  sammanhang och samtal om hur vi kan samexistera nu och i framtiden kan vi uppnå en hållbar framtid för vår jord.

Vi pratar i dagens avsnitt om hur man kan öka medvetenheten hos människor när det gäller att stödja djurens rätt, alltifrån att ta avstånd mot att ta selfies på djurparker till andra turistaktiviteter där djurplågeri ligger bakom. Hur förändrar Wolrd Animal Protection för djuren på plats och vad kan vi själva göra?

Hjälp gärna till att förändra för djuren, följ WAP:s arbete här: https://www.worldanimalprotection.se/

1